This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

aku & Praktikal++

ermmm.. rini sumer org tgh bz... asyik meeting... meeting.. meeting... aku yg bosan.. nk chatting, tkut kantoi.. uwaaaa.... ermm.. rini kak an dah ada dh. igtkn tk balik g. tp, dia pn bz gak. sumer bz. aku jek yg tk bz, apa aku nk wat pn aku tk th. lalalalala... boring nyer sminggu ni kijer..

semalam pakcik yg amek aku tu dh ar amek lmbt, smpi ke maghrib gak la. sumer org dh balik, tgl aku sorg. dh ar ujan, kilat berdentam dentum. tatottttt.. huhuhu.. nk tk nk, aku cari ar teman utk bborak. col fir, tk angkat.tup2 aku tukar sim kad dia cntct balik. dia kata tgh mandi. huhu.. tp, dh tukar sim kad.hbs aku gayut dgn uncle baru aku tukar balik.. hhuhu.. sori la yer fir.pastu bl pkcik tu dh amek aku. seb bek la hp tk mati g. hehe.. kn pe, dlm hati aku ni cuak gak. prasaan takut tu tetap ada beb. huhu..

n alhamdulillah aku slmt smpi ke uma. hehehe.. tp, mslh nyer.. dh smpi uma, kilat lak wat takut aku.. nk tk nk, aku kemas2kn diri.solat asar yg tk dan aku wat,mandi2, smbung skit kijer yg kat ofis, kemas2 uma skit, pastu tdo. smpi kul 11lbh gak aku tdo.. huhu.. pastu bngun2, fir bg msg. ermm.. mcm2 karenah dak tu skrg. layan kn jek la.. huhuhu... lebih kurg 2lebih aku benti msg dgn dia. sbb ngantok aku dh kembali.. pastu laz msg dia u aku reply kul 5lebih. aku tjaga sbb sejuk sgt.

ermm.. itu lah citer aku utk semalam... aku citer ni saja nk flashback. aku tgh boring ni.. tk de teman nk bborak. so aku luahkn kat cni la.. huhuhu.. seb bek ada blog. tk la boring sgt. tp lps aku publish blog ni. aku nk wat apa plak eak?..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... help me...

++time praktikal ari ke lima... 0 comments

semalam dan dirinya++

hahahaha.. bagaikan mimpi... bagaikan berada dipuncak kayangan.. bagaikan bayangan gurauan.. entahlah... aku tk tahu ayat apa yg dapat wakilkn perasaan aku semalam.. mcm kelakar pn ada...

knp aku kata mcm tu?... hahaha.... (jap2 nk gelak...)

semalam masa aku nk balik uma balik. uncle main nyorok2 dgn aku.. hahaha... yang makin lawak nyer.. aku bukan fokus kat dia ke apa .. tp aku fokus kat rambut dia. ades.. panahan tul... dia dh potong rambut.. comey taw.. huhu... rasa mcm nk usap2 jek kepala dia masa tu.

malam tu dia kata, dia dtg dgn 3 kete.. TIGA?... ades.. kkwn dia nmpk ler kire nyer.. ermmm.... lantak dia la.. bukn nyer aku kenal pn, n deme pn tk kenal aku sapa. yg deme th aku "joyah".. hahahaha... lalalala...

ermmm..... entahlah...

+++ masa praktikal ari ketiga 0 comments

hari derita++

uwaaaaaaa...
aku dh start praktikal....
boring giler wa ckp lu... aku rasa mcm nk balik uma jek.. dh malas dh nk study2 g ni... dh mls nk wat sumer ni..
kn pe.. korg nk th citer tk?..

pssttt...
psssttt.. meh la cni baca cerita ttg aku dan praktikal...
muahaha...

24hb Nov ritu aku start praktikal.. kat ne g... UNIKEB ler..
uwaaa... boring giler..
tk de kijer utk aku..
mcm jadi penyambut tetamu pn ada...
aku ni bukan nyer peramah sgt.. so tk th nk borak dgn sapa..
duk diam jek kat meja aku.. layan perasaan n dunia ku sndiri.. aku bukan tk mo tegur deme.. tp aku takut la.. sumer muka seyez giler nk mampos.. huhu.. aku cuak ar.. aku cm rapat dgn .. erks.. agak rapat la sbb deme jek yg sllu aku tgur.. hehe.. iaitu pegawai aku n sorg akk nama nyer kak an... eksekutif kerja kat UNIKEB ni..

ermmm.. masa 1st aku masuk dl.. aku dkenalkn dgn sumer staff.. hehe.. malu2 kerbau aku dbuatnyer.. mereka ni sporting benor nyer.. tp,tu la.. aku ni yg pendiam sgt.. tk banyak cakp.. tp mmg itu gaya aku dgn org yang aku tk kenal.. huhuhu... sapa2 yg kenal aku tu.. th la aku mcm ne.. huhuhu...

ermmm.... 2nd day aku praktikal pn sama.. tk de pape kije.. ermm.. wat setakat ni baru dua hari la.. hehehe... ermmm...

boring nyerrrrrrr... sllu yg jadi mangsa aku lepaskn boring uncle la.. huhu.. sian uncle.. tp .. mmg dh tk de sapa nk aku cntct.. kkwn aku tentu nyer bz.. yg sllu aku msg dgn kak eda... ermmm... uwaaaaaaaaaaaa... aku bosan tahap gaban yg tk lepas dr kandang gaban!!!!.... 0 comments

Duri & Mawar ++

apa kaitan dgn dua pkara di atas?.. entah.. aku pn tk th.. dua benda tu yg terlintas dfikiran ku utk aku letak sbgi tajuk pada luahan kali ni..

1st time- aku dkatakn bodoh sbb masih tk leh luperkn dia.. yer!! sy ngaku.. sy mmg bodoh.. sy bukn tk mmpu awak.. sy cb dh.. mcm2 cara saya wat. bukn sy nk larikn diri dr sumer tu. awak nk saya luper kn dia, awak nk saya luperkn dia. benda tu sumer pkara yg tjadi dlm idup saya awak. 1st time sy alami.. bgimana cara utk sy luperkn spenuhnya.. awak bunuh lah otak saya. awak hapuskn kenangan2 itu, awak bakarlah sumer tu, andainya itu sumer leh wat saya mluperkn dia.

sbb tu sgala pkara sy tk mo ada kaitan dgn dia. sy mmg tk mo langsung ada pape kaitan dgn dia. sy tk mo.. awak fhm tk.. sy tk mo dh..

bukn sy nk lari dr sumer kenyataan tu. sy hadapinya.. sy terima sgala apa yg kkwn katakan. walaupn perit hati ni nk terima benda tu, tp saya tabahkan perasaan dan hati sy utk dengar.. sbb apa pl sy nk dgr?.. sbb mereka msih sahabat saya, yg kata tu sahabat saya. tk bdaya nk kecik kn hati mreka. sy tk kata sy ni baik, sy ni perfect smpikan tk hiraukan perasaan sndiri. tp mmg itu dh cara saya.

saya syg mereka awak.. saya sayanga sangt.. sy tk mo dh rasa kehilangan. perit bl merasai kehilangan insan yg dsayangi.. bukn tk leh hidup tnpa mereka, cm terasa diri ini kosong tanpa warna warni kehidupan yang mana sebelum2 ni dsinari kehidupan tu bsama mereka ttiba rasa sunyi, kelam dan sepi bl terpaksa hadapi kehidupan ni bseorangan.

awak jemu dh ke utk bcerita?..
awak dh jemu ke utk nasihatkn saya?
awak dh jemu ke utk igtkn saya?
awak dh jemu ke dgn saya?
awak dh penat utk jadi sahabat saya?..

mngapa zan?..

............
(maaf tk dpt nk teruskn kata2.. smbung klu ada mood nk smbung blog ni) 0 comments

Masih++

Masih ku tk bdaya melupakan mu..
Dhatiku Bkata...
apakah sbenarnya cinta
dihati ini
Hanya mainan semata
namun kau tak mngerti
apa yg sebenar yg telah terjadi di diri ini
kau yg masih dhati
tidak terdaya mngundur diri darimu..
setelah engkau pergi
tiada apa yg ada di diri ini
ku harap kau kn berubah hati
semoga kau kan kembali
di diri ini++
.....

syahdunya perasaan aku tatkala lagu ni bkumandang lunak dcuping tlinga ku.. wajahnya, sentuhannya, kasih sayangnya, senyumannya, kata2nya.. terngiang2 dkotak fkiran ku seolah2 ia baru saja semalam blalu, walau pada hakikatnya dh hmpir dua tahun dia pergi mninggalkn ku sendiri..

itulah satu kenangan dlm hidupku yg tk mmpu aku lupuskan dr kotak fkiran ku. bukan ku tk cuba utk mlakukannya, tp entahlah aku sndiri tk fhm mngapa. aku masih tk dpt nk ubah hati aku lagi kpd yg lain. tlalu sukar.. yer aku th, klu bukan aku yg ubah tk kan ada org lain lagi. tp, mungkin wat masa ni aku lebih senang bsendirian.

Mungkin jika suatu hari nnti dia mminta utk kembali, jujur aku kata dr hati++ mungkin aku akn mnerimanya++
Atau mungkin tidak..
entahlah, aku sndiri tk dpt nk tafsir perasaan aku mcm ne.

Sumer insan yg rapat dgn aku, aku sayang++
sumer insan yg ada di sisiku, aku tk kn malu utk aku kata, aku sayang mereka++

Cuma perasaan yg terlalu istimewa tu, mungkin tk wujud lagi di antara kalian..
kalau ada pn, aku akn cepat2 tepis perasaan aku kat seseorg tu. sbb aku th dia ada lebih banyak pilihan yg terbaik wat dirinya. aku rasa aku tk layak utk sapa2.

"Sejarah Hitam" dalam hidupku mbuatkn aku tkut nk terima lelaki lain. tkut bayang2 hitam itu akn mjelma kembali.

Daku bukanlah sesempurna yg mereka pandang++
Aku rasa aku terlalu hina utk dsayangi++
aku terlalu rendah martabatnya utk dhormati++

Entahlah..
aku tk tahu apa yg aku nk dlm hidup aku..

Kadang kala aku rasa sunyi bl bsendirian. aku rasa sepi sgt2. aku ingin teman bbicara yg boleh aku luahkn isi hati aku yg mana aku tk mmpu nk luahkan kat org lain n dlm ruangan ini.

Mungkin ketabahan aku belum ckup++

... bersambung.. 0 comments

Bagaimana Hendak Ku luahkan++

Aku dh nk hbs dh kat maktab ni... sgala2nya akn berakhir++

tp masih ada yg blum tlaksana.. aku rindukn dia.. rindu sgt2.. aku cuba bohong prasaan aku, aku cb tipu hati aku.. aku cuba tipu kkwn aku.. tp inilah yg sbenarnya yg aku rasa.. aku tlalu merindui dirinya.. sbb tu, aku masih tk mmpu utk buka pintu hati aku utk yg lain..

Ya Allah, mngapa bgini skali prasaan aku thadap dirinya?.. aku tk mmpu nk bdendam, aku tk mmpu nk mbenci, aku tk mmpu utk mlupakanya. Kehadirannya tlalu terkesan dhati, terlalu bmakna wat idupku.. astaqfirullah al-azim..

Ya Allah, aku impikan kehidupan sperti "Mawar Berduri".. tabah mnempuhi sgala ujian, bpegang teguh pada prinsip idup, berada dlandasan yg benar dlm setiap silaturrahim yg terjalin.. aku impikannya YaAllah..
tlalu mulia budi pkertinya...

tapi, hatiku tk stabahnya, diriku tk semulianya.. imanku rapuh dgn godaan dunia..

Ya Allah, kau hadirkan aku seorg insan yg sudi bkongsi suka duka nya bsama2 dgn ku.. aku meminta hanya satu Ya Allah.. andainya aku benar2 tcipta utknya. bukakanlah pintu hatiku sluas2nya utk mnerima dirinya, tunjukanlah jalan kbenaranmu++

Aku tk mmpu bgenang air mata lagi. aku dh puas bsedih. aku dh puas bduka. berilah daku sinar kebahagiaan.. aku mmerlukannya.. berilah aku bahu utk aku mlepaskn sgala keluh resah ini..

++ bersambung... 0 comments

I Wanna Be Free++

rimas taw tk!!...
RIMAS!!!...

Rimas bila hidup ni dkaitkn dgn sapa2...
klu dh kata tk tu... TAK la...

aku ni tk layak utk sapa2..
aku hidup sllu nyusahkn org...
sumer org bencilah kat aku...
benci.....
aku suke klu org benci kat aku....

klu ikutkn hati..
aku nk lari dr sumer ni...
nk lari sjauh mana yg aku rasa aku mmg nk lari..

aku bosan dgn sumer ni..
benci!!!!!!!!!!!...

Bila gak nyer aku nk mati...
bila aku mati, tk la nyusahkn org g..

kn?..
kn?..
kn?..
kn?.. 1 comments

Berakhir Sebuah Penantian++

hahaha.. mcm gempak jek tajuk nyer tu.. pnantian apa yg dh berakhir?.. nk th?.. ikuti selanjut nyer..

korg nk th tk?.. 13hb ni aku hbs final++
14hb tu ada annual dinner utk majlis ppisahan, tema tahun ni fashion show.. haha.. pelik2 jek dak2 junior aku ni..

pastukn, 16hb tu dak2 chat ajak p genting.. tp, sori la kkwn tk pat join sbb esok nyer den ada hal..

17hb n 18hb ada pbentangan research.. aku skrg tgh tension psl research la ni.. huhu..
aku nyer research tk wat g SPSS.. dak2 ni dh smpi kesimpulan dh..

pastu, 18hb malam tu ada annual dinner g sekali. khas utk dak2 sems aku jek..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa.. sedey nyer nk tglkn sumer ni... saat2 ni gak la, dak2 ni flashback balik apa yg blaku 2tahun setengah kat maktab ni..

masa dak2 ni citer pasal hal diorg, syok jek aku dgr.. tup2.. tiba giliran aku?.. aku dh agak dh apa yg diorg akn tny.. nk tak nak.. aku citer la.. mmg aku citer jujur dr hati.. sgala2nya tbongkar++ pasal apa?.. alaaa, klu kat maktab ni..pasal hal dia la apa g..
aku citer la kenal kat ne, pastu apa blaku. n smpilah citer yg kehidupan aku skrg..
yang mana aku tetap bpegang pada kata2 ni ...
"SINGLE IS SIMPLE, COUPLE JUZ INVITE A TROUBLE"..
mungkin kata2 tu akn berubah setelah aku jumpa seseorg yg benar2 blh mngubah kotak fkiran aku terhadap kaum adam..

kumbang yg bjaya mnempuh duri sang mawar..huhuhu..

lantak deme la nk fkir apa.. huhuhu...
mmg ayat tu aku bagi kaw2 nyer kat deme.. huhu...
leh jadi giler aku duk cni llama...

ermmm...
n then.....

24hb ni aku start praktikal.... kat UKM..
ades.. rasa mcm mls jek..

nak balik uma!!!!!!!!....
uwaaaaa!!!!

++ bersambung... 0 comments

Ku Pendamkannya++

ermm.. apa yg cb aku pendamkn yer?.. aku sndiri pn tk th apa yg aku pendamkan.. bgaimana dia th aku ada pendamkan ssuatu?.. tk fhm aku mcm ni.. ades...

pendamkn prasaan?.. aku rs tk de.. tk de ke?.. rasanya mmg tak de.. uwaaaa.. aku tk fhm...

prasaan sedey?.. aku dh luahkan..
prasaan sayang?.. aku dh luahkan..
prasaan gembira?.. aku dh luahkan..
prasaan takut?.. lagi la sllu aku luahkn.. hehe...
prasaan ingin mberontak?.. aku dh wat..
prasaan nk majuk?.. aku mmg sllu majuk... hehe..

ntahlah.. aku rasa tk de pe yg aku nk pendamkan.. wat sakit jiwa jek mmendam prasaan ni. 0 comments

Co-op++

korg nk tahu tk?.. aku dh dpt th tmpt praktikal aku..
huhuhu.. pada mulanya kn.. aku tension sangat bberapa hari ni..
sbb apa?... sbb org yg uruskn tmpt praktikal ni la.. wat aku tension tul.. "lem" tul wat kijer... aku tny ada dpt feedback dr tmpt tu atau tk, baru thegeh2 nk tny pape.. geram tul aku... seb bek la aku ni pnyabar..

pastu, sok nyer.. hbs jek exam investment. aku terus g pejabat, tny kat akk tu. mcm ne citer... kat fail dia tu, ada list dak2 yg dpt tmpt praktikal. yg aku nyer tk higlight.. aku tny knp, dia kata.. "Pagi td, baru dpt feedback.. org sana col..surat rasmi lom anta g"... Ya Allah.. betapa tabahnya hati aku pada waktu... huhuhu...

pastu aku wat2la muka seyez aku, tp tk la garang.. aku ni baik taw.. kikiki... aku tny la, tul ke dpt tmpt.. dia kata, pihak Co-op tu tk de pape masalh, so kputusan nyer...
"AKU DAPAT!!!!"...
huhuhu...

pada mulanya, aku rs bhagialah jg bl dpt th aku dpt.. tp selang bberapa masa kmudian. aku rasa mcm nk tukar dgn mber lak.. tk bez la.. hati aku dh tawar nk praktikal kat c2..

nk tahu ke aku dpt praktikal kat ne?.. ermmm.. kat UNIKEB... ala,.. yang kat UKM tu... uwaaaaaarrrgghhh!!! aku dh tawar hati dh kat c2... menci nyerrrr...

lalalalalalala....
ntahlah...

BORING!!!!!!!!!!!!!!...

+++Bersambung 0 comments

Rahsia Hati++

sukar?... apa yang sukar?...
iyer...
sukar utk mjelaskan rahsia hati...

aku rindukn suasana dulu...
rindukan suasana gelak ketawa kuarga yg bgitu mesra dcuping tlingaku..
rindukan suasana gurau senda teman2 skeliling...
rindukan suasana keamanan yg dl...

mungkinkah aku akn kecapinya kembali..
atau itu sumer hanyalah igauan aku dmasa lampau...
mimpi yg tiada ksudahan...
anganan, rintihan, keluhan..
seorang insan, hambaNya, anaknya, temannya... sahabatnya...

bilakah dapat ku rungkaikan rahsia hati ini?..
bilakah masanya dpt ku luahkan apa yg tbuku dhatiku..
pada siapa?..
dia?... siapa?..
teman?... siapa?..
sahabat?.. siapa?..
abg?... mana mereka?..
mak ayah?.. tk mungkin..
tlalu byk jasa mreka..
smpi aku tkut nk hadapi hari muka...
smpi aku rasa gerun utk terima sgalanya lagi...

Ya Allah.. Ya Tuhan ku...
mngapa kau sering hadirkn insan sperti mereka kpd ku Ya Allah..
tlalau besar mngorbanan yg mreka lakukan utk ku..
shinggaku tk tdaya utk mnolaknya lagi..

Ya Allah.. Daku pasrah dgn apa yg tjadi dlm hidupku sbelum ini..
daku Redha dgn ketentuan Mu , Ya Allah...
cuma daku pinta...
bhagiakanlah mreka, ceriakn hidup mreka sperti mana dahulu yg pernah kami kcapi bsama..
ksengsaraan hati ini..
biarlah daku sj yg alami..
daku tk mmpu utk mlihat air mata mereka..
berikanlah sgala ujian mu yg kau takdirkn utk mereka kepadaku..
aku rela utk terima sgalanya...
aku rindukan senyuman mreka..
aku rindukan gelak tawa mereka..
aku rindukan keluarga bahagia..
aku rindukan keakraban sebuah psahabatan..
aku rindukan belaian kasih sayang...
sgala2nya aku rindu...

bgaimana lagi cara utk ku gambarkn rahsia hati ini?...
bgaimana lagi utk aku luahkan apa yg tbuku dhati?..
aku tk mharapkan sgala2nya baik, smpurna utk kau berikan kpadaku..
ckuplah andainya rahsia hati ini mjadi sbuah realiti..
mungkin ia umpama mimpi dalam mimpi..

BAHAGIA???..
GEMBIRA??...
masih ada lagikah utk ku?...

ceriaku... mesraku...
tawa riangku...
senyumanku...
sgala2nya yg ku zahirkan..
adalah.. palsu smata2...
tiada siapa yg tahu kbenaranya..
Hanya Dikau Yang Maha Esa....
satu2nya yg tahu apa yg terbuku dhatiku...
Yang fahami apa yg bgejolak dminda, hati n prasaanku..

pada siapa lagi dpt ku luahkan?..
adakah tindakanku .. mhentikan sgala2nya adalah langkah yg terbaik?...
adakah kputusanku mmpu mberi kbahagiaan kpd insan lain?..
adakah.. pngunduranku mmpu mceriakn yg lain?....
adakah???....

... bersambung.. 0 comments